Vergadering 21 mei 2019

BEWONERSCOMMISSIE BELVEDÈRE

Concept Notulen van de BC- vergadering van 21 mei 2019 bij Simon Bes (451).

Aanwezig: Tim van Lenthe, Tom van Aggelen, Tjerk Busstra, Simon Bes, Broer Roolvink, Sylvia Janssen,: Afwezig: Sanne Kersten, Michel Boonstra

De notulen van de vergadering d.d. 25 april 2019 worden goedgekeurd en zijn dus nu officieel. De voorgestelde agenda voor 21 mei 2019 wordt aangenomen en nu verder gevolgd.

1. Aan de orde komt allereerst de Huurverhoging

Namens de Fin. Cie. vertelt Tom van Aggelen dat er geen gronden zijn om bezwaar aan te tekenen tegen de huurverhoging. We kunnen er slechts mee akkoord gaan. Wel versturen we een brief aan Rebo om een signaal af te geven over onze onvrede. Zowel individueel als collectief zijn er nog veel punten van technische aard die voor verbetering in aanmerking komen. We willen graag door Rebo 'aux serieux' genomen worden. Hierover wordt door Tom een brief gestuurd.

2. Vervolgens de Servicekosten

De servicekosten vallen lager uit dan aanvankelijk begroot. Dit komt omdat nog een aantal dingen nog onder de garantie van Lokhorst zijn gevallen. Wel vraagt de Fin Cie. onderliggende nota's en specificaties. Zo zat b.v. in het eerste kwartaal de bekisting nog in de liften. En wat te denken van de kosten voor vuilafvoer in de verhuisperiode. Er was onvoldoende capaciteit. Zo maken we ook bezwaar tegen het tuinonderhoud. Aan bewoners wordt via Facebook gevraagd om foto's die tonen hoe de tuin er een groot gedeelte van het jaar uitzag. Onmiddellijk na de vergadering zal door de Fin. Cie. met de Afdeling Financiën van Rebo contact worden gezocht.

3. De Centrale inkoop

Filters van de luchtzuiveringsinstallatie en afzuigkap moeten worden geleverd door Rebo. De Technische Commissie gaat daarover en ook over gloeilampen in algemene ruimtes in overleg met Sanne Kersten.

4. De Subsidie van de Gemeente Hilversum

Op de aanvraag voor subsidie voor een ontmoetingsfeestje met de buurt heeft de Gemeente niet geantwoord. Simon gaat weer bellen.

5. Verder hebben de volgende zaken de voortdurende aandacht

  • Informatie m.b.t. correct gebruik cv, en luchtzuiveringsinstallatie
  • De AED. Sanne zoekt de mogelijkheden hiervoor bij Rebo en/ of Altera uit. Er hangt overigens ook een AED apparaat bij de school tegenover ons.
  • De Buitenvoordeur

Tijdens de vergadering bellen we met het noodnummer, aangezien de ellende nu al voortduurt vanaf 1 mei. We spreken af dat we bij geen resultaat om beurten geregeld zullen bellen en er nu 'met gestrekt been ingaan'. We houden elkaar via de app op de hoogte.

  • Klachten m.b.t. het andere hang- en sluitwerk zullen door de Techn. Subcie worden doorgegeven aan Rebo. Simon en Tjerk gaan een lijst maken van de overige punten die als technische klacht nog open staan.
  • De Scooterstalling

6. En dan nog dit

  • Door het vertrek van Klaas de Ruiter wordt Sylvia Janssen nu voorzitter en daarom is het wenselijk dat er een nieuw lid wordt gezocht voor de Subcommissie Leefbaarheid
  • Er zijn twee mutaties gemeld door Rebo n.l. 413 per 1 mei en 425 per 1 juni. Tom en Tim bezoeken die mensen op de 9e en Sylvia op de 5e etage.
  • De vlaggenmast is een cadeau van Rebo. Hij komt bij de slagboom. Het is goed dat men weet dat het een geschenk is. Het geld wordt dus niet onttrokken aan eventuele andere voorzieningen.
  • De zomerborrel is eind augustus. De nieuwjaar commissie gaat dat regelen.
  • De volgende vergadering is op 30 september a.s, 20.00 uur bij Broer Roolvink (395)