Vergadering 25 april 2019

BEWONERSCOMMISSIE BELVEDÈRE

Concept notulen van de vergadering van 25 april 2019 bij Tim van Lenthe.

Aanwezig : Tom van Aggelen, Simon Bes, Tjerk Busstra, Sylvia Jansen (ad interim voorzitter) en Tim van Lenthe.

Tevens vanuit Rebo aanwezig: Sanne Kersten en Jeanette Meurs.

Afwezig: Michel Boonstra, Broer Roolvinken Klaas de Ruiter.

Sylvia Jansen is deze avond vervangend voorzitter en opent de vergadering. In de vergadering komen we op de volgende punten en besluiten.

1. Secretariaat (S)

De notulen worden gearresteerd en Sylvia geeft ze door voor publicatie op onze website.

2. Subcommissie Financiën (SF)

De huurverhoging wordt 3% geldend per 1 juli. De BC maakt bezwaar aangezien het appartementencomplex nog steeds niet officieel is opgeleverd (lopende gevelwerkzaamheden, ontbrekende gevelverlichting, en geen bewassing onbereikbaar glas).

De BC maakt schriftelijk bezwaar tegen de huurverhoging en neemt contact op met de gemeente Hilversum voor inzicht in de oplever- eisen m.b.t. de gevelwerkzaamheden aangezien Alterra en Lockhorst dit niet correct afronden. Sanne geeft aan niets concreet toe te kunnen zeggen en te overleggen met Alterra.

De servicekosten-specificatie is nog niet gereed en wordt 1e week mei opgestuurd door REBO. De BC maakt bezwaar tegen eventuele kosten tuin en schoonmaak aangezien dit pas laat is opgeleverd.

Besproken is de centrale inkoop CV/Wasemkap filters voor een goedkopere inkoop. Ook de inkoop van de openbare verlichting en montage door de TS om servicekosten te verlagen. Sanne vraagt bij Alterra of voor de lampen al een centrale leverancier is.

SFinformeert bij de Gemeente Hilversumnaar subsidiemogelijkheden voor een buurtfeest wat wellicht al bestaat voor b.v. een landelijke straatspel- of burendag.

3. Technische Subcommissie (TS)

Klachten over lage luchtvochtigheid in het complex en de daardoor veroorzaakte statische elektriciteit bij de deuren in het pand. Voor een nieuwbouw pand is dit vrij normaal door de hoge mate van isolatie en door de nieuwheid. Na 2 jaar neemt in een nieuw complex de vochtigheid iets toe. De mechanische ventilatie heeft hier geen invloed op. Ventileren (ramen open), actieve luchtbevochtigers en planten wel.

Sanne gaat na of er informatie is over de werking en correct gebruik van de CV, MV, vloerverwarming en ontluchting van deze systemen. Ook kijkt zij naar het opnieuw inregelen van de centrale ventilatie van de appartementen aangezien deze niet perse correct afgesteld staan.

Sluitmechanismes van de ramen zijn zwak en breken bij geringe kracht. Bij meerdere bewoners is dit geconstateerd. Via Facebook worden de klachten geïnventariseerd waarna doorgegeven aan REBO.

De lampen op de etages functioneren nog steeds niet goed ondanks dat een monteur langs is geweest. Sanne neemt contact op met Jansen Huybregts om hier naar te kijken samen met de TS.

De noodverlichting werkt nog steeds niet. Sanne neemt contact op met het onderhoudsbedrijf voor reparatie

Plaatsing AED. Alterra kijkt of dit in al hun appartementencomplexen geplaatst kan worden. Zo niet dan is een optie dat de bewoners zelf een AED bekostigen. De AED gaat 10 jaar mee en kost 1600 euro, 30 euro per appartement. Er zal dan ook gekeken moeten worden naar een openbare locatie buiten het complex.

Gemeld: de deurdranger van de buitendeur naast de voordeur is nog steeds niet gerepareerd. Binnendeuren sluiten niet allemaal meer.

Met tevredenheid wordt gereageerd op de verstrekking van de handzenders voor de slagboom van REBO door Simon Bes.

4. Subcommissie Leefbaarheid (SL)

Aangedragen is het idee voor een overdekte scooter/fietsenstalling i.v.m. omvallende scooters en een te kort aan fietsenstalling. Dit zou achter het pand naast de fietsenberging gerealiseerd kunnen worden. Sanne overlegt de mogelijkheden met Alterra.

Vanuit REBO worden zonnepanelen geïnstalleerd. Deze leveren stroom voor algemene voorzieningen zoals lift en lampen.

Vlaggenmast: Alterra is hier niet meteen op tegen, maar heeft de ervaring bij andere appartementencomplexen dat deze lawaai maken bij harde wind. De TCneemt contact op met een bedrijf welke vlaggenmasten met verlichting levert, i.v.m. vlag laten hangen in de nacht.

Pad naar containers: komt er niet, i.v.m. potentiële beschadigen van auto's.

Om nieuwe bewoners van Belvedere welkom te heten wordt door REBO de laatste mutaties van huisnummers gegeven. REBO geeft hierover aan de BC een maandelijkse update. Zodat we nieuwe bewoners kunnen verwelkomen en attent kunnen maken op de facebookgroep en de BC.

De tuin is al flink verbeterd, behalve de buitenste rand waar gras wordt geplant. De BC stelt voor hier ook prikplanten te plaatsen om honden-uitlaten ook daar tegen te gaan. Sanne kaart dit aan.

Betaald parkeren in de buurt. Er is de zorg dat mensen op ons terrein parkeren als betaald parkeren ingevoerd wordt in de wijk. We wachten voorlopig af hoe dit zich gaat ontwikkelen. Sanne inventariseert welke parkeerplaatsen niet bezet zijn op ons privé terrein, aangezien niet iedereen een auto heeft. Zo kunnen deze ook gebruikt worden voor eventuele gasten

Groen-containers en tags voor vuilcontainers: na herhaaldelijk bellen geeft de gemeente Hilversum hierover nog steeds geen informatie.

Sylvia is nu ad interim voorzitter van de BC. Er wordt een vacature uitgezet op Facebook en via de brievenbus.

Sanne spreekt haar voorkeur uit dat volgende vergaderingen op donderdagen plaats vinden en dan een uur eerder: vanaf 19:00.

De volgende vergadering staat eerder gepland dan normaal i.v.m. het bespreken van de huurverhoging en de servicekosten. Deze is op dinsdag 21 mei 2019 om 20 00 uur bij Simon Bes nr 451

Belvedère, 1 mei 2019

Tjerk Busstra, plaatsvervangend notulist BC