Vergadering 30 oktober 2018

BEWONERSCOMMISSIE BELVEDÈRE

Concept notulen van de vergadering van 30 oktober 2018 ten huize van Tom van Aggelen.

Aanwezig: Tjerk Busstra (381), Tom van Aggelen (467), Sylvia Janssen (427), Broer Roolvink (395). En namens REBO mw. Kersten uit Deventer.

Afwezig: Klaas de Ruiter (425), Tim van Lenthe (463), Simon Bes (451), Michel Boonstra (391)

Sylvia Jansen vervangt Klaas de Ruiter als voorzitter. De notulen van 11 september 2018 en de agenda voor 30 oktober 2018 worden goedgekeurd en mw. Kersten doet de volgende mededelingen namens _REBO_en beantwoordt tegelijk onze in de vorige vergadering gerezen vragen.

  1. Van de door bewoners genoemde punten op de 'Einde Onderhoudslijst' is 1/3 afgehandeld, de rest nog in behandeling.
  2. Er zijn veel positieve reacties binnengekomen over de aankleding van de entree. Tijdens de Kerstweken wordt bovendien aan de haldeur een krans opgehangen.
  3. De Bewonerscommissie mag bij REBO een begroting indienen m.b.t. gemaakte onkosten.
  4. De bewoners hebben vandaag de eerste Nieuwsbrief van REBO ntvangen, die geregeld zal verschijnen met relevante informatie, b.v. over geplande werkzaamheden.
  5. De werkzaamheden die momenteel aan het gebouw worden verricht zijn gedeeltelijk op last van de gemeente Hilversum, om te voorkomen dat er 'iets' van de gevel naar beneden valt. Verder wordt het gebouw zo 'elastisch' mogelijk gemaakt, zodat het bij warmte en koude, in weer en wind op een veilige manier kan meebewegen.
  6. Er wordt gestreefd naar een zo open en vriendelijk mogelijke communicatie tussen uitvoeders en bewoners.
  7. Vanaf 1 januari 2019 gaat alle onderhoud over van de fa. Lokhorst naar de fa. Jansen Huybregts. Er is dan direct contact mogelijk met de bewoners buiten REBO REBO levert ons t.z.t. de contactgegevens.
  8. Zo is er ook nu al contractueel geregeld dat er direct contact mogelijk moet zijn met de fa. Schindler inzake de liften. De technische subcommissie van de BC gaat checken of deze opzet ook echt werkt.
  9. Er komt buitenverlichting op sensor bij de ingang van de fietsenstalling.
  10. Het verplaatsen van de slagboom bij de ingang is te kostbaar, maar alle bewoners krijgen gratis een zender om vanuit de auto de slagboom gemakkelijk te kunnen openen.
  11. De volgende borden zijn in bestelling:
  • 'Geen uitlaat terrein voor honden'
  • 'Deze parkeerplaatsen uitsluitend voor bezoekers van Belvedère'
  • En bij de slagboom aan de ingang: 'van Linschotenlaan nr. xxx– yyy '
  • Verder gaar zeer binnenkort de gemeente Hilversum een eenrichtingsbord plaatsen bij de afrit van het terrein.
  1. Er is behoefte aan een efficiëntere uitleg m.b.t. Zehnder Afzuiginstallatie. REBO gaat bekijken in hoeverre dit door Spindler kan worden gerealiseerd. Intussen is het goed om elkaar als bewoners via FBook op de hoogte te houden van onze ervaringen met 'de techniek'.
  2. Het ontbreken van Nood en Exit verlichting op de etages, in trappenhuis en kelder, en ook het scherper afstellen van de sensoren voor de gewone verlichting wordt meegenomen naar REBO en tegelijk wijzen wij op het door de Brandweer opgestelde veiligheidsrapport inzake Belvedère.
  3. De BC krijgt het schoonmaakrooster van de fa De Kroon en de technische subcommissie zal controles uitvoeren. Verder wordt aan REBO doorgegeven dat er nog steeds niets is afgesproken m.b.t. onbereikbaar glas.
  4. De draagkracht van de balkons voldoet aan de wettelijke norm.
  5. Aan ontstane krimpscheuren in de binnenmuren is voorlopig niets te doen. Dat hoort bij nieuwbouw.
  6. Er komt een nieuwe offerte voor de beplanting, aanleg en onderhoud van de tuin. Daar waar nu door het gaan een paadje is ontstaan komt bestrating. Verder wordt bij de gemeente Hilversum gevraagd om afsluiting van onze vuilcontainers en uitbreiding voor gft afval en papier. Gedacht wordt aan een publicatiebord in de centrale hal en over een vlaggenmast op het heuveltje naast de toegang tot het terrein, zoals over een gezellig zitje ergens op het terrein. Voorts heeft REBO een offerte aangevraagd voor een AE -defibrillator.
  7. Een en ander zal wellicht gevolgen hebben voor de service kosten. Er is nog niets bekend over het definitieve maandbedrag. Februari/maart 2019 krijgt de BC hieromtrent een voorstel van REBO, waarna de BC met REBO gaat onderhandelen.
  8. De subcommissie Leefbaarheid en Communicatie probeert vrijwilligers te vinden voor de organisatie van een Nieuwjaarsreceptie op 13 januari van 17-19 uur.
  9. mw. Kersten van REBO zal onze BC-vergadering een paar keer per jaar bezoeken en zal zeker aanwezig zijn bij het voorjaarsoverleg over de service kosten.

De volgend vergadering is gepland op 9 januari 2019 om 20.00 uur

Belvedère, 31 oktober 2018.