Vergadering 30 september 2019

BEWONERSCOMMISSIE BELVEDÈRE

Concept Notulen van de BC- vergadering van 30 september 2019 bij Broer Roolvink (395)

Aanwezig: Tom van Aggelen, Tjerk Busstra, Simon Bes, Broer Roolvink, Sylvia Janssen, Tim van Lenthe. Afwezig: Sanne Kersten en Michel Boonstra.

De notulen van de vergadering d.d. 21 mei 2019 worden goedgekeurd en worden op onze website geplaatst. De voorgestelde agenda voor 30 september 2019 wordt aangenomen en aangevuld met: de glasbewassing, mutaties, de ledenvergadering, vacatures in de BC: punten, die verderop worden beschreven.

Michel Boonstra heeft te kennen gegeven de BC te gaan verlaten. Sylvia zal hem laten weten dat wij hier kennis van hebben genomen en hem bedanken.

We zien terug op een geslaagde 'summerparty' op 28 september, waarbij de vlag uit kon. Jammer overigens, dat niet iedereen op de hoogte was van de veranderde locatie van het feestje. Ria Oswald, Janke Roolvink, Tanja Rombouts en Lia Bes gaan aan de hand van 'de bonnetjes' de verrekening van de kosten regelen. We spreken een vlaggenprotocol af, Simon Bes en Tjerk Bussstra nemen daar de verantwoordelijkheid voor. Verder oriënteren we ons op een eigen vlag, al dan niet betaald door Rebo. Een toekomstige 'burenparty' willen we organiseren met behulp van de Gemeente Hilversum en het Oranjefonds via de daarvoor bestemde website, om zo een bepaalde tegemoetkoming te kunnen krijgen.

Wat betreft de afwikkeling van servicekosten zijn we intussen tevreden. De Financiële Commissie gaat wel bij Sanne Kersten checken of het maandelijkse voorschotbedrag, zoals beloofd, is verlaagd naar 40 euro. Dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Vervolgens hadden de volgende technische en leefbaarheidspunten onze aandacht. Sylvia Janssen gaat bij Rebo vragen wat het bestek is van het tuinonderhoud. De ene sleutel van de technische ruimten is bij Sylvia, de andere heeft aannemer Jansen Huybregts. De Technische Commissie blijft alert of de toegezegde werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals: nieuwe deurmat bij de hoofdingang, de AED- installatie, het slot van de kelderbuitendeur, het plafond in de linker lift, het afstellen van de sensoren op de etages, het aanbrengen van noodverlichting, de ventilatie op de etages, een afrastering tussen de gastenparkeerplaatsen en onze vaste plaatsen en verder wordt nagegaan of collectieve inkoop van filters voor de afzuigkap in de keuken en/of de afzuiginstallatie loont. Verder zal worden gevraagd wat de status is van de beoogde zonnepanelen. Voorts wordt nog bekeken of een mededelingenkast van de Bewonerscommissie in de hal wenselijk is.

Er komt in elk geval een mededeling op de deur van de hoofdingang over het gebruik daarvan, evenals een aanwijzing in de fietsenstalling m.b.t. een efficiënter gebruik van de fietsenstalling.

Wij besluiten Rebo voor te stellen volledig van de glasbewassing af te zien, gezien de lage frequentie en uitvoering. Dat moet dan voortaan iedere bewoner voor zichzelf regelen.

Er zijn in de afgelopen periode verschillende mutaties geweest in het bewonersbestand. Tim van Lenthe maakt daarvan een overzicht en de nieuw- ingekomenen zullen daarna door iemand van de BC worden welkom geheten.

Sylvia Janssen heeft deelgenomen aan het Klanttevredenheidsonderzoek van Altera en melding gemaakt van wat de BC vond van de communicatie met Rebo in het afgelopen jaar, van de in eerste aanleg nogal slordige berekening van de servicekosten en dat zij zitting neemt in het Klantenpanel van Altera.

De Nieuwjaarsontmoeting is op 11 januari 2020. Dat is tevens een Algemene Ledenvergadering. Dan moet ook de nieuwe Bewonerscommissie worden benoemd. Er zijn nu al 2 vacatures (Boonstra en de Ruiter), in januari treedt in elk geval voorzitter Sylvia Janssen af. Dat betekent dat er in elk geval 3 nieuwe leden gezocht worden.Het werk van de Bewonerscommissie moet door de bewoners gezamenlijk gedragen worden. Dus afgezien van enige continuïteit is ook vernieuwing in de BC zeer wenselijk. Nieuwe kandidaten kunnen zich vast melden bij de leden van de BC.

Datum en plaats van de volgende vergadering zal worden afgesproken met de nieuwe BC na de komende Algemene Ledenvergadering.

© BJGR01102019