Vergadering 9 januari 2019

BEWONERSCOMMISSIE BELVEDÈRE

Notulen van de vergadering van 9 jan 2019 bij Simon Bes.

Aanwezig : Sylvia Jansen, Klaas de Ruiter, Simon Bes, Tom van Aggelen, Tim van Lenthe en Broer Roolvink

Afwezig: Tjerk Busstra en Michel Boonstra.


Voorzitter Klaas de Ruiter heet iedereen welkom en na en tussen het gezellige 'social talk ' door komen wij op de volgende punten en besluiten.

  1. Secretariaat (S)

De notulen van 30 oktober 2018 worden gearresteerd en Sylvia geeft ze voor publicatie op onze website.

  1. Subcommissie Financiën (SF)

Begroting Bewonerscommissie. Dat de kilometervergoeding is geschrapt door REBO is begrijpelijk, want de vergaderingen worden hier gehouden.

SF gaat bij de Gemeente Hilversum informeren naar subsidiemogelijkheden voor een buurtactiviteit.

Er komt nog een 2e offerte m.b.t. het tuinonderhoud en daar wachten wij nog op.

Tijdens de volgende vergadering hopen van gedachten te kunnen wisselen over de servicekosten.

  1. Technische Subcommissie (TS)

De vergadering neemt met tevredenheid kennis van de info door Tjerk verstrekt over de liften.

De TS zal aankaarten dat de sensoren op de etages niet altijd goed werken. Op bepaalde etages gaat het licht niet uit, op andere etages gaat de verlichting te laat aan.

De buitenverlichting bij de fietsenstalling wordt pas aangebracht als alle gevelwerkzaamheden zijn afgerond.

Slagboomzender is toegezegd nu de slagboom niet verplaatst wordt. De TS zal er op toezien dat de zender inderdaad geleverd wordt.

Door Simon Bes zal namens de TS worden gevraagd om een demonstratievideo m.b.t. de technische apparatuur in de woningen. Dit komt i.p.v. de eerder geplande fysieke demo in enkele appartementen.

De TC gaat regelen dat er een duidelijke sticker op de voordeur komt, die moet voorkomen dat mensen aan de voordeur gaan trekken.

  1. Subcommissie Leefbaarheid (SL)

Tuin. Sylvia zal vragen om goede bodembekkers die de honden afschrikken, i.v.m. de blijvende hondenpoepproblemen, ondanks de geplaatste borden.

Schoonmaak en Schoonmaakrooster. Ziet er goed uit. De BC is benieuwd wanneer het niet bereikbare glas wordt gewassen. Sylvia gaat regelen dat er een stevige deurmat voor de buitendeur komt, om te voorkomen dat de vloerbedekking in het portaal als deurmat fungeert.

De kerstkrans in de gang is de ochtend na de BC vergadering opgehaald en verder vraagt de BC zich af wanneer de schoonmakers hun cadeau dat in de kelder ligt meenemen.

Veiligheid . Er zal worden gevraagd via Thijs Jan Jansen of er een brandweeroefening kan komen. Dan kan de Brandweer vaststellen wat er nog aan de veiligheid aan schort.

De bestrating van het gastenparkeerterrein naar de ingang en van ons terrein en naar de containers zal opnieuw worden aangekaart bij REBO door Sylvia.

Sylvia brengt onder de aandacht van de Gemeente Hilversum dat er nog een GFT container geplaatst moet worden en dat we de al bestaande containers liever niet afsluiten.

Verder onderneemt Sylvia aktie m.b.t de vlaggenmast, het publicatiebord in de gang en een eventuele AED-installatie.

De BC ziet af van een zitje buiten, waarom gevraagd was door een van de bewoners, omdat dat aantrekkingskracht zou kunnen hebben op buitenstaanders.


De voorbereidingen voor de nieuwjaarsborrel op zondag 13 januari lopen gesmeerd.

De volgende vergadering staat gepland op woensdag 10 april 2019 om 20 00 uur bij Tim van Lenthe


9 januari 2019